Zanimljivosti

Uhapsili ga nevinoga kada je imao samo 14 godina, pa ga pustili iz zatvora 17 godina kasnije: Od njegove reakcije neće vam biti dobro danima (VIDEO)

Postoje na ovom svijetu neke ljudske sudbine koje nas prosto ostave bez teksta kad ih čujemo i doslovno izbace nas iz cipela kad shvatimo da se nešto stvarno tako dogodilo.

Počinjemo taba postavljati sami sebi pitanja poput toga kako je zapravo moguće da jedno biće sve to preživi, ​​koliko nepravde može neka osoba podnijeti i koliko nepravde može pretrpjeti ta jedna osoba. Uz sve to, glavno je pitanje kako bismo mi reagirali u takvim situacijama da nam se tako nešto dogodi.

Čovjek o kojem pričamo u današnjem tekstu zove se John Bunn i uhićen je bio kad je imao svega 14 godina jer je navodno tada ubio jednog policajca koji je u to vrijeme bio na dužnosti. Čitavih 17 godina kasnije, ovaj je čovjek imao saslušanje za moguće pomilovanje, a u jednom je trenutku zaplakao i zajecao kad mu je sutkinja rekla da će konačno biti oslobođen jer se ispostavilo da nije kriv.

U svih tih dugih 17 godina koliko je proveo u zatvoru, John nije nikada počinio nijedan prekršaj, pa čak je jednom spasio mladića od mogućeg napada. Svih tih godina nikada nije odustao od dokazivanja istine i svoje nevinosti i na kraju se, eto, ta borba isplatila.

U videu koji vam donosimo na kraju možete i sami vidjeti neke dijelove njegovog uistinu šokantnog zadnjeg ispitivanja na Twitteru, a mnogi su se u komentarima složili nakon što su i sami pogledali video. Zaključak je da je ova uistinu veoma teška ljudska sudbina završila ipak na dobar način i da je to zaista bila užasno što je neko nevin poput njega, koji se slučajno našao na mjestu zločina prije 17 godina, sve te godine uzalud proveo u zatvoru i što mu te godine sada niko nikad ne može vratiti.