Novo

UDARNA VEST! Korona ušla u SRPSKU ŠKOLU, SVI POPADALI! Roditelji van sebe, moraju platiti KAZNU. Deca se napravila pametna, a sad su svi STRADALI, GDE JE TU ODGOJ? (STRAŠNO)

Krizni štab Srbije već danima naglašava kako se i roditelji i djeca moraju maksimalno uozbiljiti sa početkom nove školske godine, obzirom na trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa.

Najpoznatiji i vjerovatno i najveći srpski doktor, Predrag Kon svakodnevno naglašava kako su i djeca podložna virusu, možda ne direktno kao targeti virusa (da dobiju simptome i obole), već i kao asimptotski prenosioci virusa.

Poznato je i to da sva djeca koja su tek došla sa mora ili porodičnog odmora moraju obavezno u izolaciju, te da ne smiju narednih barem 7 dana prići školi i školskom dvorištu. Naravno jako puno ljudi burno je reagovalo na sve te odluke, pa čak i zbog one da djeca obavezno moraju imati masku cijelo vrijeme dok su u školi, te da je zbog koronavirusa zabranjen i ukinut veliki odmor.

Najčešći komentari na društvenim mrežama su kako se na ovaj način djeci uništava djetinjstvo, uskraćuje mogućnost igranja i druženja sa vršnjacima, ali budimo realni – šta je bolje – imati zdravo dijete koje se ne igra bez maske sa vršnjacima u školi ili dijete koje ne nosi masku, igra i se i grli sa vršnjacima i kroz 7 dana oboli i možda umre od koronavirusa?

Doktor Kon, ali i ostali članovi kriznog štaba također su upozorili da roditelji obavezno svako jutro moraju djetetu prije odlaska u školu izmjeriti temperaturu, te potpisati papir na kojem piše da garantuju da je njihovo dijete potpuno zdravo, bez ikakvih simptoma prehlade, gripe ili koronavirusa. Kon je više puta naveo primjer Berlina gdje je za samo jedan dan čak u 51 školi bio otkriven koronavirus, sve zbog greške i nepažnje par roditelja i djece.

Sada se ista situacija desila u Srbiji, u školi u Železniku, gdje je jedno dijete došlo u školu, a da nije dobilo rezultate testiranja. POslije se ispostavilo da je pozitivno na koronavirus, zbog čega je sada čitava škola u strahu i naravno odmah je nastava bila obustavljena i škola je zatvorena. Inače roditelji tog djeteta platit će sada kaznu za ovaj nemar, a iznos će se kretati između 50 i 150 hiljada dinara. BRAVO, genijalci.