U posljednje vrijeme, sve više žena pronalazi sreću u romantičnim partnerstvima u inostranstvu, a taj trend se posebno odražava u porastu mladih žena koje se udaju u Turskoj. Jedna od ovih žena je Mirjana Aleksić, talentovana pevačica koja je pre više od deset godina briljirala na takmičenju “Zvezde Granda”. Osvojila je srca sudija i publike svojim izvanrednim pevačkim i muzičkim sposobnostima, što je obećavalo svijetlu budućnost. Međutim, njen put prema uspehu pretrpio je dramatičan preokret nakon tragične avionske nesreće pre pet godina.

Mirjana je kasnije pronašla sreću u braku sa Turčinom, a njih dvoje često putuju između Beograda i Istanbula. Njihov susret desio se slučajno u avionu na putu za Tursku, kada je Mirjana išla na plažu, a on je sjedio u redu za izlaz u slučaju nužde. Iako se bavi muzikom, njen suprug radi u IT industriji, što omogućava da rade na daljinu. Naučili su svoju ćerku Maju i srpski i turski jezik, koristeći engleski kao sredstvo međusobne komunikacije.

 

Osim Mirjane, mnoge druge Srpkinje su se udale za partnere izvan svoje zemlje i postigle značajan prosperitet. Jedna od tih priča je i ona Ivane Sert, bivše Mis Beograda, koja se kasnije takmičila na međunarodnim takmičenjima lepote. Upoznala je svog supruga Jurdala Serta dok je radila kao manekenka u Istanbulu. Iako je Jurdan u početku nailazio na njen otpor, svojom upornošću i dobrotom osvojio je njeno srce. Danas žive srećno u Turskoj, gde je Jurdan aktivan u nekretninskom poslu, a Ivana je postala uspešna žena.Ove priče ilustruju kako romantični susreti u inostranstvu mogu promeniti život i dovesti do uspešnih brakova, istovremeno podsećajući nas na važnost otvorenosti prema novim prilikama i promenama u životu.