Zanimljivosti

Učenik dobio zadatak da složi reč od slova, KAD VIDITE ŠTA JE NAPISAO; PLAKAT ĆETE OD SMEHA: Učiteljica odmah zvala roditelje! (FOTO)

Ono u što smo svi potpuno sigurni jeste da su djeca daleko najveći biseri svijeta i ono što im može pasti na pamet, čak mi odrasli se možemo samo pitati i sanjati o tome.

Svi znamo da djeca nemaju uopšte dlake na jeziku i da nikako ne znaju da neke stvari u životu treba nekada i prešutjeti. Jednostavno ne znaju čuvati tajne i ne biraju kome će to reći, a često se i mi odrasli možemo posramiti zbog riječi koje im izlaze iz usta.

Ali, kako god se okrenuli, mnoga sjećanja dolaze nam iz škole, a definitivno najveća obaveza u tom razdoblju bila je tada domaća zadaća i kontrolni testovi.

Iskreno, dosta ljudi danas žale što svojevremeno nisu više cijenili to vrijeme, obzirom da život odraslih nije ni približno toliko interesantan kao dječji. Djeca su poput spužvi i upijaju sve što čuju, a o roditeljima ovisi šta će njihova djeca reći u školi ili napisati u domaćim zadaćama.

Donosimo jednu takvu situaciju u ovom današnjem članku gdje je jedan učenik, prvačić, napisao svoju domaću zadaću i gdje je svojim potezom uspio nasmijati kompletnu regiju

Naime, imao je zadatak da od ponuđenih riječi napraviti jednu logičnu riječ, a učitelj zasigurno nije ni sanjao šta će ovaj malac sastaviti. Zadatak je bio sastaviti riječ od ponuđenih slova, a ponuđena slova su L, Š, A, O, K i umjesto da je on sastavio riječ “škola” što se očekivalo, on je sastavio riječ “Laško”.

Možemo samo da zamislimo izraz lica njegovog učitelja koji je pročitao ovaj zadatak i vidio takav odgovor.

Koje je vaše mišljenje?