Raskrinkavanje.ba uradilo je analizu članaka koji je objavljen na našem portalu pozitivmedia.info 15.09.2023 godine u 17:25h sa naslovom: UBIJEN SAŠA! PUCALI U NJEGA DOK JE SJEDIO U KAFIĆU SA SUPRUGOM I KĆERKOM: Upravo stigle informacije (FOTO). Po samom naslovu zaključuje se da se ovo desilo upravo odnosno da je vijesti aktuelna međutim to nije prava slika samog članka, Saša je ubijen prije 3 godine i to u Ekvadoru. Članak je zbog lošeg predstavljanja označen kao dezinformacija.

 

Izvinjavamo se našim čitaocima što je vijesti predstavljena kao aktuelna a zapravo se desila 20. jula 2020. godine.

 

Saša Spasić, Nišlija, ubijen je dok je večerao sa suprugom i djetetom u restoranu u trgovačkom centru Samborondon u Ekvadoru. Ubistvo se dogodilo prije 3 godine u poljepodnevnim satima kada je profesionalni plaćeni ubojica upao u restoran i otvorio vatru prema Saši, pucajući u njega najmanje tri puta. Snimak sigurnosnih kamera zabilježio je ovaj incident, što je izazvalo špekulacije da je riječ o profesionalnom ubojici.Napadač, tamnoputi muškarac kratke kose, bio je odjeven u crno i nosio je masku. Nakon pucnjave, napadač je pobjegao s mjesta zločina, dok je Saša pao mrtav. Drugi posjetitelji restorana brzo su se sklonili nakon pucnjave.

Prema neslužbenim izvorima, Saši je ispaljen metak u glavu. Tijekom istrage otkriveno je da je u njegovom stanu pronađena značajna količina novca. Iako se prvo sumnjalo na farmaceutsku mafiju, kasniji dokazi ukazuju na povezanost Saše s narko kartelima i organiziranim kriminalom.U posjedu preminulog nađeni su lučki dokumenti koji potvrđuju vezu s trgovinom drogom. Također, u kući u kojoj je boravio pronađeno je 250.000 dolara.

Policija istražuje ovaj slučaj, a Sašina supruga, iako ne govori španjolski ni engleski, spremna je surađivati s vlastima. Napadač, identificiran kao muškarac tamnije puti, uhvaćen je na snimci kako iz neposredne blizine puca u Sašu Spasića, dok je on sa svojom obitelji sjedio u trgovačkom centru.Slučaj potresao zajednicu, a istraga se nastavlja kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.Na video snimci se vidi napadač kako puca tri puta na Spasića, dok je ovaj sjedio sa svojom obitelji u trgovačkom centru. Istraga o motivima i izvršitelju ovog ubojstva je u tijeku.