Vjerovatno ste do sada čuli za začin koji se zove kim, koji je izuzetno zdrav i kojeg treba što češće konzumirati. On, naime, pomaže kod raznih vrsta tegoba, rješava zatvor, anulira anemiju, a preporučuje se čak i dijabetičarima.

Kim je također odličan i za gubitak kilograma. Naravno, pored redovne konzumacije kima, vi takođare morate redovno da se zdravo hranite i da se dovoljno krećete. Ovaj začin vam pomaže da ubrzate taj, često teški, proces skidanja viška kilograma, te pored toga poboljšava metabolizam. Razna istraživanja su otkrila da su ljudi puno brže smršali kada su konzumirali kim u odnosu na one druge.

Trebate piti čaj od kima

Uzmite malo sjemenki kima i ubacite ih elegantno u vodu. Stavite da se kuha nekih 8-10 minuta i potom procijedite i popijte čaj

Bonus tekst:  Heljda za mršanje

Heljda je vrsta žitarice koja u današnjem svijetu postaje sve popularnija i popularnija. Svakodnevno viđate mnoštvo recepata sa heljdom na televiziji, ali isto tako i razne proizvode od heljde na menijima u restoranima.

Ona je veoma korisna za gubitak kilograma bez ikakvog nepotrebnog gladovanja. Naime, ljekovito svojstvo heljde još jako davno je dokazano. Izuzetno je, za razliku od ostalih žitarica, dobra za pamćenje, niskokalorična je, te se sastoji iz mnoštva proteina, aminokiselina, željeza, magnezijuma, vitamina B1, B6, kalijuma, joda, fosora itd. Nutricionisti je veoma često preporučuju, naročito populaciji koja pati od anemije, visokog krvnog pritiska, bolesti jetre. Dijeta traje 14 dana. Nakon 2 sedmice, pomoću ove dijete možete smršati od 7 do 10 kilograma, a ujedno i očistiti svoj organizam od svih nepotrebnih stvari i toksina.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE

Preporučujemo