Zdravlje

UBICA KORONE SE NALAZI U VAŠOJ KUĆI: Izvanredno otkriće dokazuje da je OVAJ sastojak spas protiv zaraze, a EVO koja količina je potrebna! (FOTO)

Glavna tema u svim medijima, u većini emisija koje imamo priliku gledati, te u novinama koje čitamo je definitivno koronavirus u zadnjih par mjeseci. Kao da se ništa osim pandemije ne događa osim nekih katastrofa poput one u Bejrutu i jednostavno smo zaboravili kako izgleda da čujemo neke dobre i lijepe vijesti.

Osim informacija kojima nas neprestano bombardiraju svi i koje su povezane s infekcijom, postoje i razne teorije zavjere koje su izmislili neki lijeni i polupismeni ljudi, a što je najgore, mnogi vjeruju u to. Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, moramo pokušati izbjeći stres i paniku jer tada nismo u stanju ispravno razmišljati ili donositi dobre i korektne odluke.

Ali, u vezi s pandemijom ponekad se pojavljuju dobre vijesti poput ove koju je objavio liječnik koji radi u Nacionalnom centru za traume u Holandiji. Dr. Verheesen kazao je da su nedavno proveli istraživanje na velikom broju bolesnika zaraženih koronavirusom širom svijeta i došli do zanimljivog zaključka da razina joda ima vrlo važnu ulogu u tijelu pacijenata, naročito kada je u pitanju stopa smrtnosti u starijoj populaciji.

Sudeći po ovom istraživanju, Japanci koji su unosili puno više joda putem hrane imali su daleko nižu stopu smrtnosti od ostalih, iako je poznato da je njihova populacija najstarija na svijetu. Izjavio je da jod ima ključnu ulogu u borbi tijela protiv koronavirusa i da je potrebno konzumirati što više hrane koja ga sadrži, poput kuhinjske soli, morske ribe i algi. Kada je riječ o kuhinjskoj soli, treba ipak biti oprezan, jer previše toga može naškoditi našem tijelu, ali bilo bi dobro pojesti što više ribe.