Karmički brojevi često nose poruke koje ukazuju na izazove ili lekcije s kojima osoba mora da se suoči u svom životu kako bi napredovala duhovno i emocionalno. Oni mogu otkriti prošle obrasce koje osoba nosi sa sobom iz prethodnih života i izazove s kojima se može suočiti u ovom životu kako bi to ispravila.

Da biste saznali svoj karmički broj, trebate svesti sve cifre u svom datumu rođenja na jednoj cifri. Na primer, ako ste rođeni 15. avgusta 1980, zbrojili biste 1 + 5 + 8 + 1 + 9 + 8 + 0 = 32, a zatim biste dalje sveli 3 + 2 = 5. U ovom primeru, vaš karmički broj bio bi 5.Ovde su sažete karakteristike brojeva karme prema godini rođenja:

Broj 1: Osobe sa nemirnim duhom, prilagodljive, ali ponekad pesimistične. Vole mir i detaljno planiranje. Skloni fluktuacijama raspoloženja i vodi ih element vode.

Broj 2: Pedantne, pažljive i nežne osobe. Ambicija im je umjerena, često se bave odnosima s javnošću, prirodom ili poljoprivredom.

Broj 3: Rane zrelosti, optimistični i tvrdoglavi. Teško podnose promene, često žive u sadašnjem trenutku i idealni su za poslove kao što su učiteljstvo, pisanje ili muzika.

Broj 4: Osećajno pozitivni, tvrdoglavi i obavezni. Očekuje se vrhunac oko 38. godine, često se bave komunikacijom i planiranjem događaja.

Broj 5: Dve različite ličnosti, težak period oko 42. godine. Lideri, često dominantni u odnosima, i ističu se kao lideri.

Broj 6: Intuitivni, inovativni i samopouzdani. Ostvaruju svoje ciljeve, a vrhunac dolazi oko 40. godine. Ljubazni su, teže dominaciji u ljubavi i vešti su sa novcem.

Broj 7: Emotivno otvoreni optimisti, skloni manipulaciji i analitičkom posmatranju. Stabilizacija života nakon 40. godine, a odlično se snalaze kao govornici ili advokati.

Broj 8: Visokog samopouzdanja, uporni i tvrdoglavi. Preferiraju stabilnost u radu i finansijama, a često preuzimaju vođstvo.

Broj 9: Senzualni i emotivni, sklone promenama partnera i idealističkim vrednostima. Preferiraju duhovne vrednosti nad materijalnim bogatstvom.Ovi brojevi karme pružaju smernice za razumevanje sudbine i života te nude put ka unapređenju i usklađivanju.