Home Novo U stravičnoj nesreći stradali otac, majka i kćerka (6): Policija pronašla oproštajno...

U stravičnoj nesreći stradali otac, majka i kćerka (6): Policija pronašla oproštajno pismo u stanu, ključ u bravi, a ono što je bilo u autu sve je potreslo, samo sin preživio (9)

1246
0
Almir Brkić (38), profesor matematike koji je radio kao zaposleni u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu, njegova nesuđena nevjenčana supruga Lamija Selimović (38) i kćerka Fatima Brkić (6) stradali su za vikend u tunelu Igman na autoputu Vlakovo – Lepenica u jednoj zaista stravičnoj prometnoj nesreći.

Njihov devetogodišnji sin B.B. dobio je teške ozljede, koje su zbrinute u UKC Sarajevo. Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeni dječak, iako je zadobio višestruke ozljede, bio je izvan opasnosti i navodno je bio izbačen iz vozila silinom udarca, što mu je najvjerovatnije spasilo život. Ford, u kojem se nalazila porodica Brkić, udario je u zid na ulazu u tunel, nakon čega se odbio i prevrnuo se. Liječnici u hitnoj mogli su samo potvridit smrt supružnika i kćeri na mjestu događaja.

U nekim medijima objavljena je informacija da Brkić ima lažnu diplomu kao da je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, a prema neslužbenim informacijama u vozilu su pronađene i neke diplome. Ono što slučaju daje jednu novu dimenziju je podatak da je policija pronašla njegovo oproštajno pismo u stanu u selu Rosogje Vogošća.

Osim toga, za istražitelje je bilo indikativno da na mjestu nesreće nema tragova kočenja, što je policiju zapanjilo. Još jedna čudna činjenica otkrivena je kasnijim ispitivanjem poznanika i susjeda ove porodice. Naime, ekipa Sarajevogasa intervenirala je u njegovom stanu zbog curenje plina. Njegov je stan bio zaključan, a ključ je bio u bravi.

Njegovi su susjedi potvrdili tu informaciju, što je pokazalo da su pripadnici MUP-a KS provodili istragu u stanu. Predstavnik stanara zgrade, Husein Hadziavdi, kaže da je Brkića vidio ujutro prije nesreće.

   

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..