Novo

U SRBIJI OD VIKENDA UVODE NOVE MERE! ZATVARA SE SKORO SVE; evo šta ide pod ključ…

U Srbiji iz dana u dan raste broj zaraženih i negativna situacija s koronavirus je postaje zaista itekako alarmantna.

Broj zaraženih dakle raste, a prije nekoliko dana imali su blizu 5000 zaraženih. Kao što su naveli dežurni liječnici i epidemiolozi, vrlo je moguće da će Srbija vrlo brzo ući u još gore probleme, a svakodnevno se predviđa između 7000 i 8000 zaraženih.

Već prije nekih 10 ak dana donesena je odluka da svi restorani i kafići mogu raditi isključivo do 18 sati. Svi kafići u Hrvatskoj, pak, zatvoreni su od prije nekoliko dana, pa situacija u regiji uopće nije sjajna. Ali, ovo naravno nije jedina mjera u Srbiji, jer ovog vikenda ponovno započinje pooštravanje mjera, što se ljudima definitivno nikako neće svidjeti. Stoga je Krizni štab donio jednu vrlo radikalnu odluku koja glasi:

Kladionice, kafići, trgovački centri, restorani, trgovine, barovi i klubovi radnim danom moći će raditi isključivo do 17 sati, dok će od petka od 17 sati do ponedjeljka u 5 sati rad svih ovih institucija biti potpuno i apsolutno zabranjen. Šta vi mislite o najnovijoj odluci Vlade Republike Srbije? Sve se to odnosi naravno na kozmetičke i frizerske salone, teretane i relaks centre, a ova najnovija odluka stupa na snagu u petak, 4. decembra.

Benzinske pumpe, apoteke i dostava brze hrane moći će raditi svih 7 dana u toku sedmice. Trgovine prehrambenim proizvodima mogu isto tako raditi svaki dan do 21 sat, pozorišta i kina svaki dan, ali samo i isključivo do 17 sati. Pijce mogu biti otvorene isto tako, a vikendom od 6 do 15 sati.