Pranje odjeće možemo klasificirati u one nepoželjne kućanske poslove koje niko ne voli, ali se sve to na kraju isplati kada obučete čiste i mirisne stvari.

Kako god, pranje veša je veoma teško i rijetko da je to kome omiljen posao u kući, a odjeća se svaki dan prlja, korpa se brzo napuni, mašina stalno vrti, pa onda prostiranje, pa peglanje, pa slaganje i sve tako u krug u nedogled.

Mada ipak. čak i pored toliko posvećenog (potrošenog) vremena na veš, on se jako brzo deformiše, propada i jednostavno izgubi svoj prvobitni oblik i kvalitet, a to se najviše može primjetiti na peškirima.

Ko ne voli da se nakon pranja ruku ili umivanja mora brisati peškirom koji je grub kao šmirgl papir? Kako bi peškiri ponovo bili mekani treba se u mašinu stavljati omekšivač, ali on sam definitivno nema moć da tkaninu omekša do te mjere, da ona bude mekana kao prije.

Mada, postoji ipak jedan proizvod koji to može, a to je aluminijumska folija. Barem tako tvrde neke domaćice koje su isprobale ovaj trik i njima je uspjello.

Potrebno je da najprije komad alu folije smotate u lopticu i onda je ubacite u svoju veš mašinu, a već nakon prvog pranja ćete uočiti enormnu razliku. Ono što je ovdje najbolje je da tu lopticu možete koristiti barem pola godine, a čak i da je koristite kraće, nema veze, jer je alu folija jeftina i dostupna u svim prodavnicama. Domaćice tvrde da ćete stavljanjem alu folijske loptice spriječiti da vam peškiri i odjeća budu grubi nakon pranja.