Savjeti

U MAŠINU ZA VEŠ UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Kada izvadite odjeću nakon pranja ZANIJEMIT ĆETE, EVO ŠTA ĆE SE DESITI

Rađenje kućanskih poslova često je prava noćna mora svake domaćice, obzirom da se potroši dosta truda i vremena da ih se završi, a to niko niti ne primijeti.

Srećom, postoje neki uređaji koji nam olakšavaju te poslove, a tu prvenstveno mislimo na našu vjernu veš mašinu, jer nije bilo tako davno kad su žene morale oprati svu odjeću ručno.

Međutim, i danas se mogu dogoditi neki problemi, poput onog da se veš jednostavno ne opere dobro, ali u takvim slučajevima pomažu mnogi trikovi, a zahvaljujući internetu ovi savjeti dopiru do žena sa svih strana. Ovaj trik o kojem danas u ovom tekstu pišemo naročito je dobar za ona domaćinstva koja imaju kućne ljubimce ili članove familije koji nose uglavnom odjeću tamnih boja.

Oni koji se ubrajaju u ove grupe znaju da je vrlo teško oprati dlačice koje se lijepe za odjeću, a lagan metod rješavanja ovog problema je stavljanje samo jednog mokrog rupčića u mašinu zajedno s vešom koji perete. Pokupit će, naime, sve dlake za vrijeme pranja jer upijaju sve dlake koje bi u drugim okolnostima ostale na vašoj odjeći.

Ukoliko vam veš mašina ima kapacitet od 7 do 8 kg, stavite unutra tri mokre maramice, a kad mašina krene raditi i bubanj se počne okretati, pokupit će sve dlačice i nepoželjno krzno. Morate paziti da uzmete kvalitetne mokre maramice koje su dovoljno čvrste i koje se neće odmah raspasti kad se operu u mašini. Kako biste ih testirali, pokušajte ih potrgati povlačeći im krajeve svom snagom, a ukoliko ne uspijete, onda je dovoljno jaka i možete je staviti u svoju mašinu.