Danas je na tržištu jako mnogo prizvoda i pomagala koji treba da nam ublaže bolove, uljepšaju kožu, daju kosi sjaj i slično.

A ima jedan vrlo jeftin preparat koji svako ima u svojoj kuhinji a koji ima jako široku primjenu na više polja i u svakodnevnoj upotrebi. Znači , može biti lijek, može se koristiti za ličnu higijenu a veoma često se koristi i u kuhinji Evo nekoliko iskustava kako možete iskoristiti i upotrijebiti sodu bikarbonu u vašoj svakodnevnici.

Kao primjer zdravog dezodoransa , bez aluminija i hemikalija možemo napraviti od malo sode bikarbone pomiješane sa nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Zatim se smjesa može prebaciti u posudicu sa raspršivačem i gotov je dezodorans . Ovo je naročito praktično u ljetnim danima kada se puno znojimo a hemija u običnim deodoranskima nije zdrava u kombinaciji sa znojem.

Ako imate problema sa probavom, sa žgaravicom, soda bikarbona je opet pomoć-dovoljno je pola male kašike soda bikarbone da popijete sa pola čaše vode i poslije nekoliko minuta vaša žgaravica će se smiriti, pokrenut će se varenje I probavni sistem poboljšava svoju funkciju Ljuštrenje kože,perutanje i uopšte suha koža može imati više razloga,alergije na pojedine preparate,na lijekove,nedostatak vitamin ili nešto drugo.

Ono što neće naštetti a može sigurno pomoži je soda bikarbona pomiješan sa esencijalnim uljem. Tako dobivenu smjesu nanosite na kritična mjesta na koži. Ostavite nekoliko minuta,najbolje desetak minuta,na vašoj koži a onda isperite toplom vodom.
Naravno,neće problem nestati od prvog mazanja ali će nakon nekog vremena biti već primjetno da je koža mekša I masnija.

Postoji i mišljenje da soda bikarbona povoljno djeluje na rast kose. Ako pomiješate sodu bikarbonu sa vodom u jednu flašu i nanesete na vašu kosu čitavom dućinom, ostavite min. 3 minute da odstoji pomažete rast svoje kose. Ponovite nekoliko puta taj postupak i vaša kosa će brže rasti

Preporučujemo