Novo

TUŽNA VIJEST JUTROS POGODILA CIJELI BALKAN! Preminula pjevačica koju SU SVI VOLJELI (VIDEO)

Evo nam još jedne tužne vijesti, još jedne u nizu, koje nas očito u zadnje vrijeme ne mogu nikako zaobići. 

Redovno svaki dan vidimo kako nas poznati sportisti, pjevači i glumci umiru k’o muhe, a što je najtužnije – umiru veoma mladi i, nerijetko, potpuno zdravi. Sigurni smo da su neki od preminuli vama bili idoli u mladosti, a da ste uz njihova remek djela odrastali.

Mi vam u današnjem tekstu donosimo vijest iz SAD-a, gdje je objavljeno kako je poznala RnB pjevačica Bonnie Pointer preminula. Ako niste znali, u pitanju je poznata članica grupe Pointed sisters, koje su bile slavne sredinom 70 tih godina prošlog stoljeća.

Njihov evergree “i’m so excited” se pjeva i dan danas, a samo ta pjesma je već bila obrađena preko milion puta. Iako nije bila mlada, preminula je u 69. godini života, mada nije imala nekih zdravstvenih problema. Vjerujemo da vas je, kao i nas, pogodila strašno ova vijest.

Inače, pored Bonnie grupu su činile i njene sestre Anitha, Ruth i June koje su svoje karijere započele u crkvenom zboru. Osvojile su Emmy-a 1975. godine, a mogu se pohvaliti činjenicom da je legendarni Elvis Presley posudio jednu od njihovih pjesama, tačnije napravio cover.

Grupa The Pointer Sisters je osnovana 1977. godine, a Bonnie je pet godina kasnije napustila grupu, u nadi da će započeti solo karijeru. Njena sestra June je preminula 2007. godine kada joj je bilo 52 godine.

Ako još niste odgonetnuli o kojoj poznatoj grupi se radi, ovu njihovu pjesmu ste sasvim sigurno barem jednom imali priliku čuti.