Novo

TUGA! SRBI, ČUVAJTE SE! Od ovog su UMRLI KORNELIJE KOVAČ I TOZOVAC ZAJEDNO, JEZIV0!

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač je preminuo u 81 godini života danas u beogradu, a to je potvrđeno za srpski portal Kurir iz kruga njegove porodice, a uzrok sm rti je infekcija korona virusom. Osim ovog pevača, od infekcije su um rli pored njega i ozovac, Vlasta, lane kao i sveštena lica poput Amfilohija. Kornelije Kovač jedan je od najčuvenijih imena muzičkle scene bivše Jugoslavije. Komponovao je kako za film, seriju i pozorište, tako i za mnoge izvođače kojima se ne zna broj.

Također, nemoguće je izdovitiji najveće hitove koje potpisuje Kornije Kovač ipak jedan od onih vanvremenskih jeste prema Zdravka Čolića Ti si mi u krvi, a priča koja se veže za stvaranje ove psme je posebno zanimljiva. Kao što je dobro poznati Ti si mi u krvi, je plod saradnje Kornelije Kovača i Zdravka Čolića. Ipak, manje je poznato da je autor teksta Kornelijeva supruga Spomenka. Pošto u to vreme nije bila etabliran tekstopisac, Čolić je izrazio određene sumnje zbog njenog angažmana. kovač je insistirao da joj se pruži prilika a u celu priču se uključio i Momčilo Bajagić Bajaga.

Onis u skupa razgovarali celo jedno popodne nakon čega Bajaga zaključuje da Spomenkiu nije potrebna pomoć, a tako je nastao svima poznati generacijski hit “Ti si mi u krvi”, za koji je muziku i aranžman uradio Kornelije Kovač. Objavljena je na albumu iz 1984. godine koji i nije imao posebno ime, na kojem su još i “Ruška” i “Ti možeš sve, al’ jedno ne”. Ostatak teksta možete da pročitate ovde.