Novo

TUGA NA ESTRADI- PREMINUO BORA DRLJAČA U 80. GODINI! Napustio Nas Je ČUVENI PJEVAČ!

Ovu godinu karakteriziraju mnoge stvari, a posebno činjenica da je puna loših vijesti, pa je ova vijest potresla čitavu Srbiju, a posebno estradu.

Naime, objavljeno je prije par minuta da je Bora Drljača, slavni pjevač narodne muzike, preminuo danas u 79. godini, nakon veoma duge i teške bolesti. Već neko vrijeme mediji pišu i govore o vrlo lošem stanju Bore Drljače, ali svi su se nadali da će se on nekako uspjeti izvući iz svega, ali nažalost bolest je ipak bila jača od njega.

Podsjećanja radi, Bora Drljača bio je pjevač narodne muzike koji je rođen 29. novembra 1941. godine u selu Donja Suvaja, koje se nalazi u općini Bosanska Krupa. Njegov otac Branko bio je ekonomist, potom menadžer, a svojedobno i matičar, a isto tako je lijepo pjevao i svirao. Njegova majka Stoja također je bila ekonomistica, a umrla je u Drugom svjetskom ratu, a nakon njene smrti Borin se otac ponovno oženio, a pjevaču, kako je znao reći, nije ostala niti jedna slika njegove pokojne majke.

Bora je na sceni proveo od 50 godina, a iza sebe ima na desetke snimljenih albuma i nekoliko veoma uspješnih pjesama, a u zadnjih nekoliko godina karijere poznat je bio po sudjelovanju u nekoliko reality showova. Zadnjih se par godina borio s teškom bolešću, ali na kraju se ipak nije mogao nositi s njom. Informacije o sprovodu Bore Drljače obavit će se naknadno