Savjeti

TRIK da operete i očistite tepih za SAMO 40 MINUTA! Ne morate ga dizati, BIĆE KAO NOV(FOTO)

Sigurni smo da je čišćenje prava katastrofa, noćna mora za sve one ljude koji moraju počistiti jer čim dođe taj momenat radije bismo radili bilo šta drugo nego čistili.

Jedna od definitivno najgorih stvari koje je vrlo teško očistiti su definitivno tepisi koje je vrlo nezgodno oprati i činjenica da im treba mnogo vremena da se kako treba osuše, a pritome ih barem jednom godišnje moramo prati.

Istina, danas postoje mnoge praonice koje dolaze bukvalno na vašu adresu, uzimaju te tepihe i čiste ih. Problem je onda što neko vrijeme morate da budete bez tepiha.

Zamislite situaciju u kojoj ste, recimo, oprali svoje tepihe i tada vam se nešto sasvim slučajno prosulo, što je vrlo teško moguće skinuti. Dakle, u nastavku današnjeg teksta vam prezentiramo jedan trik koji će vam pomoći da vam tepih bukvalno izgleda kao nov, a da ga ne morate poslati na pranje ili ga sami oprati.

Prvo što biste trebali učiniti je usisati ga.

Pomoću pamučne krpe nanesite zatim jabučni ocat na tepih, a zatim ga jako lijepo obrišite. Zatim natopite sode bikarbone na drugu krpu i dobro ga obrišite, a što je najvažnije ostavite ga tako oko 20 minuta. Nakon što je prošlo tih famoznih 20 minuta, morate čitav tepih obrisati krpom namočenom u toploj vodi.

Ovim trikom moći ćete se riješiti apsolutno svih bakterija koje se nalaze u vašem tepihu, a isto je i ako očistite svoj tepih. Volite li čistiti kuću i je li to problem za vas?

Pišite nam u komentarima.