Tokom proteklog ljeta usredotočili smo se na zdrave navike, uravnoteženu, zdravu prehranu i redovite treninge.

Međutim, postoji još jedna veoma zdrava navika koju bismo trebali uključiti u našu rutinu kako bismo ubrzali naš metabolizam, poboljšali hidrataciju našeg tijela i učinkovitiju borbu s viškom kilograma.

Ovo su zdrava pića koja bi trebala postati naša svakodnevna, zdrava navika.

Hidratacija tijela zdravim, hranljivim pićima igra bitnu ulogu kada je u pitanju naše zdravlje, ali i sagorijevanje viška kalorija.

Postoji nekoliko veoma zdravih napitaka koji su pravo pojačanje za naše tijelo, a jedan od njih mogao bi veoma lako postati vaša nova zdrava navika.

# 1 Sok od celera

Sok od celera stvarno učinkovito pomaže u borbi protiv viška kilograma, a osim toga ima pozitivan učinak na našu energiju, pa je savršen izbor za vaš prvi jutarnji napitak. Celer je bogat vitaminom A, ali i vitaminima B, C i E, koji potiču detaljno čišćenje organizma, pa je sok od celera vrsta detoksa za vaše tijelo.

# 2 Topla limunada

Ovo piće također učinkovito ubrzava metabolizam, a C vitamin potiče topljenje masnih naslaga istovremeno povećavajući imunitet i pozitivno djelujući na našu kožu. U šalicu tople vode ulijte pola limuna, a ako vam okus ne odgovara, dodajte malo svježeg soka od naranče, pa će vam jutarnji napitak biti slađi.

# 3 Svježe cijeđeni sok od jabuke

Jabuke su svima poznate kao voće s vrlo malo kalorija. Stavite malo jabuka u sokovnik i dobit ćete ukusan sok od jabuke, koji će uravnoteženom prehranom učiniti čuda vašem tijelu. Čuvanje u hladnjaku bit će pravo osvježenje tokom ovih dana, a usvajanje ove zdrave navike postat će pravo osvježenje za vas.

Preporučujemo