I dok su neki pojedicni po svojoj naturi potpuno relax i opušteni, odnosno ne vrše pritisak ni na sebe ni na druge, postoje i oni su veoma kritični i koji uvijek sebi, ali i drugima, postavljaju prevelika očekivanja.

To su osobe koje su vječito nezadovoljne, teško praštaju kada im neko nešto skrivi i uvijek kada se porede sa nekom drugom osobom, sebe gledaju kao lošijeg. Postoje tri horoskopska znaka gdje je ovo naročito izraženo. Da li ste i vi možda među njima?

Rak

Ove su osobe u najčešćem broju slučajeva jednostavno izgubljeni u traženju nečeg što realno ne mogu da dostignu, a toga nisu svjesni. Gube jako puno vremena na razmišljanje šta ustvari nije uredu sa njima i zašto ne mogu da postignu te svoje ciljeve. Skloni su poremećajima u ishrani jer uvijek brinu o kilaži. Premda ne vjeruju u dijete o kojima čitaju, cijelo se vrijeme trude da izgube višak kilograma. Ne obaziru se nikada na tuđa mišljenja, premda sebe zbog toga redovno osuđuju.

Ribe

Ovi ljudi bi definitivno bili najsretniji kada bi im uvijek sve išlo od ruke, ali kada se to ne desi onda će uvijek svaliti krivicu na sebe i bit će ubjeđeni da su oni glavni razlog i uzrok zašto je to nešto pošlo po zlu. Samosažaljevanje je klasična karakteristika ovih osoba. Ne opraštaju greške, kako sebi tako ni drugima. U Japanu su upravo ribe najsuicidalnije osobe (ako poredimo ostale horoskopske znake).

Djevice

Ove soboe uvijek sa sobom vuku teški teret krivice, nebitno šta radili. Oni sebe ne osuđuju jer smatraju da su loše osobe, već jer vjeruju da su uradile neke loše stvari. Ako zaključe da su napravile grešku, kreće teško samosažaljevanje i nerijetko i depresija.

Preporučujemo