Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio je kako će Priština biti neuspješna u predsjedavanju Samitom procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, te se zahvalio Recepu Taipu Erdoganu, turskom predsjedniku, na dolasku u BiH i obećavajućem posjetu ovoj zemlji.

Nakon sastanka Dodik je rekao da na KiM-u, kada se tamo održava sastanak, SEECP neće ići jer, kako je rekao, nema potrebe jer više neće biti predsjedavajući predsjedništva 20. jula

“Od 20. jula više nisam predsjednik, pa neka donesu odluku, ali u formatu u kojem BiH neće priznati status Kosova. Vjerojatno će neko ići u ime BiH jer postoji način na koji surađuje”, kaže on.

Dodik smatra da nije najvažnije pitanje ko će predstavljati BiH na KiM-u kada se održi sastanak, te napominje da je sam forum i odgovori na njega mnogo važniji.

Naglašava kako je Erdogan zahvalan što je održao obećanje u Ankari nakon što su ga članovi Predsjedništva BiH pozvali da dođu do želje. Ističe da će na summitu procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, koji se održava na Jahorini, biti prisutno četiri ili pet predsjednika države.

Željko Komšić i Šefik Džaferović također su nazočili sastanku s Erdoganom kao članovi Predsjedništva BiH. Sigurno je da će ove informacije u medijima biti pravi odjek i da će biti zadovoljne i nezadovoljne strane, odnosno ljudi koji misle da ne bi trebao podnijeti ostavku na svoju poziciju.

Kako komentirate njegov potez?

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..