Novo

Tragična priča o Hitlerovoj OMILJENOJ devojčici! Tuga…

Kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite u nastavku vam donosimo jednu jako tužnu priču, a koja je povezana sa Hitlerom, i ako išta znamo kada je on u pitanju i kada je u pitanju Drugi svjetski rat, onda je to njegova mržnja koju je on osjećao prema svim narodima koji nisu bili Njemci, ali ipak njegova mržnja prema Jevrejima se posebno isticala. I do sada ste vjerujemo čuli razne čudne priče, ali vjerujemo da ovako nešto do sada ipak niste.

Hitler i mala Roza Bernil Ninau imaju nešto zajedničko, tačnije oni su rođeni na isti dan 20.aprila, a pored toga oni su dijelili nježnost, pažnju, brigu ali i prijateljstvo. Ona je njega zvala ujka Hitler i bila je inače poznata kao “firerovo” dijete. Inače kada se u to vrijeme nacistički vođa predstavljao svijetu kao jedan mirotvorac, njegov lični fotograf često je snimao kako se njih dvoje drže za ruke, kako razmjenjuju poljubce u obraz, ili se jednostavno samo smješkaju, a onda je uslijedila istina, a to je da mala Roza ima jevrejsko porijeklo.

Tako su fotografije Adolfa Hitlera i male Roze koja je tada imala oko 6 godina bile dijeljene širom Njemačke i objavljivane u medijima kao dio propagande koja je njemačkog lidera trebalo da prikaže kao osobu koja voli djecu, tačnije “čovjeka koji je zaista u kontaktu sa mladima”, kako je to u knjizi “Hitlerov alpski štab” naveo Džejms Vilson. Roza i njena majka Karolina koja je bila udovica otputovale su iz svog doma u Minhenu u proljeće 1933. u Berghof, u jedno od Hitlerovih omiljenih mjesta za odmor. Ostatak teksta pročitajte ovde.