Četverogodišnja djevojčica H. T. utopila se oko 11.40 u bazenu u dvorištu porodične kuće u selu Omoljica u općini Pančevo kada je pokušala napuniti pištolj na vodu, a sve se završilo tragično.

Strašna tragedija se dogodila dok se djevojka igrala s drugom djecom u dvorištu kuće u kojoj je tada bilo pet odraslih, javljaju mediji.

Djeca su se igrala oko dvorišta gotovo cijelo jutro, uživala u toplom danu, prskali se iz pištolja u vodu. U jednom trenutku četverogodišnja H. T. otrčao je do bazena kako bi napunila pištolj vodom i tada je, najvjerovatnije, pala u bazen dubok oko 60 centimetara, gdje joj se nije mogao više spasiti život.

Ono što se u tom trenutku događa, nažalost, nije primjetilo niti čuo niko, a poslije su svi plakali. Nakon nekoliko minuta, djevojčin ujak je primijetio da nije s ostalom djecom i otišao ju je potražiti. Pronašao je njezino tijelo kako pluta u bazenu i onesvijestio se od šoka jer je to bila scena koju niko ne bi želio.

Zatim su drugi članovi porodice shvatili što se dogodilo i odmah su pozvali hitnu pomoć koja je dugo pokušavala reanimirati djevojku, ali nije uspjela jer je tijelo već bilo mrtvo.

Tragedija se dogodila prije nekoliko dana, a roditelji su pozvani biti oprezni tokom ljetnih dana. Djeca ponekad mogu nesvjesno učiniti nešto u bazenu i završiti tragično. Ova djevojka je, nažalost, izgubila život u igri.

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..