Zanimljivosti

TITOVA PREVARA VEKA: Kako je jadnim Amerikancima uzeo 50 milijardi ispred očiju za nešto što ne radi i PROMENIO TOK ISTORIJE!

Šezdesetih godina prošlog vijeka između Rusa i Amerikanaca se mijenjala nadmoć u tome ko će prvi osvojiti svemir-Rusi su prvi uzletjeli a Amerikanci su prvi koji su kroćili na tlo koje nije Zemlja.

Neke teorije govore o tome da je doprinosa u tome imao i bivši predsjednik Tito. On je, početkom 60-ih godina prodao Amerikancima svemirski program za 3 milijarde dolara, što bi danas bilo otprilike oko 50 milijardi dolara.

Bil Beri, istoričar NASA, nekoliko puta je demantovao ovu priču, ali je takođe dodao da je kojim slučajem ova priča tačna, Amerikanci nikad ne bi priznali da su kupili nečiji program, jer kompletan svemirski program mora da bude proizveden i projektovan samo u SAD.

Prema nekim tvrdnjama, najbolji inženjeri i stručnjaci iz Jugoslavije su navodno razvijali svemirski program. Radovi su obavljani u objektu podzemnog aerodroma Željava kod Bihaća, u Bosni i Hercegovini. Taj objekat projektovan je 1957. godine, pod šifrom “505”, a prema nekim procjenama koštao je oko 4 milijarde dolara. Sve do 1992.godine je važio za najmoćniju vojnu bazu u Jugoslaviji.
Prema ovim tvrdnjama, Amerikanci su 1960.godine saznali za ovaj program i otkupili ga od Tita 1961.godine.

Nakon ove žestoke transakcije, Jugoslavija je doživela ekonomski skok i pravi procvat privrede, a Josip Broz Tito je učvrstio svoju poziciju među najuglednijim liderima u svijeta. Dva mjeseca nakon što je Tito napravio ovu transakciju, Džon F. Kenedi je najavio slijetanje Amerikanaca na Mjesec. Ako se posmatra logičan slijed događaja onda se može zaključiti da je jugoslovenska tehnologija pomogla Amerikancima da slete na Mjesec. Od tog dogovora imale su koristi obje strane.

Ali, postoji i druga verzija priče, gdje je jedan dio priče isti a to je da je Tito prodao Amerikancima tehnologiju ali je po ovoj drugoj teoriji, e – program koji je Tito prodao Amerikancima bio neispravan. Tito je po ovoj priči napravio jednu od najvećih prevara u historiji čovječanstva.

Navodno je Tito nakon Drugog svjetskog rata počeo razvijati ovaj program, ali je nekoliko neuspješnih lansiranja raketa. Zanimljivo je to da je u jednoj od lansiranih raketa bilo prase, što je pandan Ruskoj Lajki. Neuspješan pokušaj jer je raketa završila u Jadranskom moru .

U tom periodu, Amerikanci su bili pod pritiskom jer je Jurij Gagarin već odletjeo u svemir, pa su možda I kupili tehnologiju od Jugoslavije. Neke teorije kažu čak da su Amerikanci tražili i novac nazad kada su konstatovali da ne radi ali Tito nije dao primljeni novac.