Novo

Tito surovo KAŽNJAVAO pripadnike LGBT-a: Evo koja je kazna čekala dva muškarca koji se ljube!

Kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite, naša današnja tema će da bude veoma zanimljiva, a odnosi se na trenutno jednu od najaktuelnijih tema u medijima, a riječ je o prajd šetnji u Beogradu, protiv koje su se mnogi bunili. Naime, zanimljivo je to da mnogi koji su živjeli za vrijeme bivše Jugoslavije i pod vladavinom Josipa Broza Tita tvrde, da je tada bila najbolje uređena zemlja, gdje se red i zakon poštovao, i vrlo dobro se znalo kako i šta se radi.

Mi ćemo u nastavku da pišemo stavu koji je tada vladao, a koji se odnosio na pripadnike LGBT populacije, a prema Krivičnom zakonu u komunističkoj Jugoslaviji surovo su se kažnjavali pripadnici LGBT zajednice. Tako su se u državi Josipa Broza Tita na žestokom udaru našli homoseksualci. Tako se u Krivičnom zakoniku Federativne Narodne Republike Jugoslavije iz 1951. godine navodilo sljedeće: “Za protivprirodni blud između dva lica muškog pola, učinilac će se kazniti zatvorom od dve godine”.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da su na udaru njegovog režima bili samo muškarci, a istim ovim zakonom lezbijskli odnosi su diskiminalizovani, mada ni u jednom zakonu nije važio niti je ikada bio preciziran pol prestupnika, pa je tako recimo od 1945.godine do 1977.godine na nivou cijele Federacije osuđeno ukupno 1500 muškaraca, i to najviše u Srbiji i Hrvatskoj, a oni su kažnjeni sa veoma strogim zatvorskim kaznama, koje su nakon žalbi bivale smanjivane, ali ipak ostaje činjenica da su neki od njih zbog svojih ljubavi i seksualnosti u zatvoru odležali i po dvije godine. Ostatak teksta pročitajte ovde.