Oglas za posao koji je nedavno objavila beogradska iznajmljivačica stanova izazvao je veliku kontroverzu i negodovanje u srpskim medijima i na društvenim mrežama. U oglasu su postavljeni uslovi koji su izazvali široku kritiku i nezadovoljstvo javnosti.Gazdarica iznajmljuje dva stana i tražila je kućnu pomoćnicu koja bi obavljala mnogo obaveza za mjesečnu naknadu od svega 200 eura. Osim toga, aplikanata se tražilo da dobro govore engleski jezik. Oglas je izazvao mnoge negativne komentare i kritike na društvenim mrežama.

Oglas je zahtijevao ozbiljnost, odgovornost, marljivost i pažljivost od kandidata. Glavne obaveze osobe koja bi bila izabrana obuhvatile bi čišćenje i održavanje stana, a poznavanje engleskog jezika bio je neopoziv uslov. Također je navedeno da bi osoba možda morala dočekivati goste i davati im ključeve. Stanovi su na dvije različite lokacije, a ako nema posla na tim mjestima, čistačica bi trebala raditi na trećoj lokaciji.Radno vrijeme je šest dana u sedmici, sa smjenama od 11 do 16 sati, a jedini slobodan dan je nedjelja. Iako je ponuđena minimalna plata od 200 eura, kritike su usmjerene prema velikom broju obaveza koje se očekuju od zaposlenih i niskoj plati.

 

Ovo je izazvalo nezadovoljstvo, jer se obično očekuje da poslovi u privatnim domaćinstvima donose mnogo veće dnevnice, obično između 3.000 i 5.000 eura, u zavisnosti od poslodavca.Uz navedenu platu, kandidatkinje su trebale dobro poznavati engleski jezik. Javno je izražena kritika prema ovom oglasu, a komentari na društvenim mrežama su odražavali nevjericu i nezadovoljstvo takvim uslovima. Oglas je tražio ozbiljnu, odgovornu, marljivu osobu s osjećajem za detalje. Glavne dužnosti uključivale bi čišćenje i brisanje prašine, a poznavanje engleskog jezika je postavljeno kao nepregovarajući uslov. Također se spominje mogućnost da pomoćnica preuzme ulogu dočekivanja gostiju i davanja ključeva.