Kineska vlasnica azijske robne kuće u Temerinu preko noći postala je pravi hit na društvenim mrežama gdje trgovina objavljuje podatke o prodaji robe zahvaljujući koronavirusu.

Ali, umjesto da se potencijalni kupci ovdje informiraju o cijeni grudnjaka, psećih povodaca ili o tome je li stigla nova runda plastike iz bratske Kine, to mjesto je doslovno zasuto samo jednim pitanjem: “postoji li virus?”

U posljednjih nekoliko dana, otkad je ovaj fenomen sporenja vlasnika i posjetitelja ove web stranice, sve je više informacija o virusu, a sve manje o robi. Očito, unatoč lošem srpskom, vlasnica robne kuće Nena se vrlo dobro snašla u ulozi administratora i vodeći ono što bi se popularno nazivalo “hibridnim ratom” ili gaženju fejk njuz.

Izjavu vlasnice ove robne kuće možete da pogledate u ovom video klipu u nastavku:

Posjetitelji su doslovno bombardirali Nenu raznim zagonetkama i šalama koje vlasnica robne kuće očito slabo razumije, posebno srpski humor, a ponekad oštro komentira svoje kritičare, posebno o slučaju virusa, ima li ga ko i je li to bilo u Kini!

Kako je rekla i sama Nena, malo je nervozna zbog postova koji je izazivaju i provociraju, a posebno je nervira veoma često pitanje da li Kinezi jedu pse. Tada ona odmah odgovara još brutalnije: “I vi Srbi jedete pse!”.

Za kraj ovog teksta vam u nekoliko slika donosimo primjere konverzacije vlasnice ove robne kuće Nene sa nekim od posjetioca stranice. Ima tu dosta humora, ali treba shvatiti jadnicu – nije naučila da prepozna naš balkanski humor i sarkazam. Barem ne za sada.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.