TAJNO ORUŽJE PROTIV KORONE: EVO šta kažu stručnjaci, stvar je toliko jednostavna da ćete ostati ZAPREPAŠTENI (FOTO) – Pozitiv Media
Novo Zdravlje

TAJNO ORUŽJE PROTIV KORONE: EVO šta kažu stručnjaci, stvar je toliko jednostavna da ćete ostati ZAPREPAŠTENI (FOTO)

Ono što je sasvim sigurno jeste da je korona virus zaustavila i preokrenula cijeli svijet i natjerala nas sve da zastanemo i razmislimo o tome gdje se nalazimo, a između ostalog i da se totalno moramo prilagoditi novom načinu života koji zahtjeva fizičku distancu.
Naravno, zbog ljudske prirode ali i nekih drugih faktora ljudi to ne poštuju i dolazimo do naglog skoka broja zaraženih.
Kako bi se što efikasnije zaštitili od korona virusa potrebno je naravno da poštujemo sve mjere koje su donesene, ali i da ojačamo svoj imuni sistem.

Naučili smo da je od krucijalne važnosti vitamin C, ali šta je sa drugih vitamina. Iako smo ga poptuno stavili u drugih plan, vitamin D je iznimno važan u borbi protiv korona virusa..

Ono što eksperti još uvijek nisu otkrili jeste da ne znaju koja količina je potrebna našem organizmu, ali ono što sigurno znaju jeste da manjak tog vitamina može dovesti do rizika od nastanka dijabetesa ili problema sa kostima.

Stoga, prije svega se zaštite i ojačavajte svoj imubnitet zdravom hranom.

Pišite vaše mišljenje u komentare