Aktuelni predsjednik Republike Kosovo Hašim Tači je prije dvije noći bio hitno prebačen u bolnicu, a prema najnovijim informacijama do kojih smo došli njegova trenutna dijagnoza nema nikakvih dodirnih tačaka sa koronavirusom.

Predsjedništvo je sada izašlo sa informacijom da je on bio primljen u bolnicu zbog naglih problema sa bubrezima, te je najvjerovatnije u pitanju kamen u bubregu.

Kosovski portali također prenose da će se on još jedan dan zadržati u bolnici zbog predostrožnosti. Tači je naime noć prije osjetio grozne bolove u bubrezima, zbog čega je panično pozvao hitnu pomoć. Kako mu nisu mogli na licu mjesta utvrditi problem i uzrok bolova, on je bio prebačen u UKC Priština, gdje su poslije utvrdili dijagnozu.

Kako doznajemo sa odjela za Urologiju, kamen je razbijen i smrvljen, a Tači je sa tim već duže godina imao problema. Ali, kako ne bi džaba dolazio, usput je iskorisio priliku da odradi kompletni cheking svog zdravstvenog stanja, pa je urađeno i testiranje na koronavirus. On je sada, srećom, dobro i sve je u najboljem redu kada je njegovo zdravlje u pitanju.

Naravno, mnogi Anti – Tači fanatici su krenuli sa tračevima kako je predsjednik Kosova na samrti, kako neće živ napustiti tu bolnicu i kako će Srbija mnogo lakše da vrati Kosovo odnosno da sa odlaskom Tačija Kosovo nikada neće biti potpuno priznato od strane svih država svijeta, mada ih je većina priznala Kosovo kao potpuno neovisnu i zasebnu državu.