Mnogi ne znaju,ali svoja “jaja na oko” ste cijelog života pripremali na totalno pogrešan način.

Sada je otkriven i objavljen dokaz uprkos tome što jaja već duži period imaju lošu reputaciju. Jaja su jako zdrava za naše srce i naše krvne sudove, tako se ispostavilo.

“Jedno ili dva jaja na dan je itekako dobro za vaše tijelo. Jaja su sjajan izvor proteina, a proteine unosimo i na neke druge načine. Treba biti oprezan jer prevelika količina proteina nego što je preporučeno može preopteretiti naše bubrege,“ objasnio je doktor Frankie Philips iz Britanskog udruženja za dijetetiku.

Ako volite jaja na oko i ne znate kako da ih pravilno napravite, onda ćete ih pomoću ovog članka definitivno – pravilno napraviti. Najlakši i najbolji obrok za pripremu su svakako jaja. Najvažnija stvar je da je žumanca budu tečna koliko i neki sos, a bjelanjak da ne bude sirov.

Kako možemo to izvesti?

To trebate učiniti korak po korak, i to ovako: Potrebno je dodati jajetu namirnicu koje svi imamo kod naših kuća i ono se neće onda zalijepiti.

Sačekajte 2 minute da donja strana bude spremna, a zatim sipajte jednu kašiku vode i poklopite to.

Glavni razlog što je ovaj recept tako specijalan je u tome što će ih para ispeći i ona će biti ukusna i savršena. Iako se jaja smatraju veoma skromnom hranom, oni su sjajan izvor proteina i dobra su za naše generalno zdravlje.

Naročito je bitno žumance su bogati mnogim proteinima, vitaminima i mineralima koji su neophodni za izgradnju našeg mišićnog tkiva. Žumance sadrži holesterol, vitamine rastvorljive u mastima i esencijalne masne kiseline.

Preporučujemo