Novo

SVI U SUZAMA! Crne vesti se obestinile: Preminula je ONA…VELIKA TUGA!

Za danas donosimo vesti koje su jako tužne bez koji ne može da prođe ni jedan dan. U poslednje vreme na žalost loše vesti nas prate svakim danom i nikako da se stane i da nas počnu dočekivati vedrije i lepše vesti. Ljudi nas naputaju iz dana u dan jer sudbina svima nama je takva da na kraju svako od nas mora da umre.

Radi se o tome da je dama Hilari Mant, autorka najprodavanije trilogije Vučje leglo napustila nas u 70 godini žvioat a to je potvrdio njen izdavač. Naime, ona je do sada dva puta osvojla Bukerovu nagradu za Vučje leglo iz 2009 godine prvu u seriji TOmasa Kromvela, i njen nastavak Bring Up the Bodies iz 2012 godinen. “Srce nam je slomljeno zbog smrti naše voljene autorke, dame Hilari Mantel. Naše misli su sa njenim prijateljima i porodicom, posebno sa njenim mužem Džeraldom. Ovo je poražavajući gubitak i možemo samo biti zahvalni što nam je ostavila tako veličanstven rad.” – rekao je njen izvođač. Također, Harpes Collins je rekao da je dama Hilari umrla iznenada ali mirno, u četvrtak okružena porodicom i prijateljima.

Kada je u pitanju Vučje leglo to je izmišljen prikaz uspona Tomasa Kromvela na vlas na dvoru Henrija VII . Poslenja knjiga je treća u nizu, a ogledalo svetlost objavljeno je 2020. godine uz brojne pohvale kritike, postala je bestseler beletristike i uvrštena je na dugu listu za Bukerovu nagradu 2020. Trilogija je prodata u više od pet miliona primeraka širom sveta i prevedena je na 41 jezik. Ona je rođena u Derbiširu 1952 godine, Dame Hilari je studirala pravo na Londonskoj školi ekonomije i Univerzitetu Šefild. Radila je kao socijalni radnik i živela u Bocvani i Saudijskoj Arabiji pre nego što se vratila u Veliku Britaniju sredinom 1980-ih. Ostatak čitajte ovde.