Veoma jednostavno prikrijte neprijatan miris uz pomoć osvježivača vazduha kojeg možete napraviti sami kod kuće, i što je najvažnije osvježivać nema primjesa hemikalija.

Otkrit ćemo vam dva načina kako da napravite osvježivače i dovedete prijatan miris u svaku prostoriju vašeg doma ili kancelarije. 

Potrebno vam je:

– Manja teglica od mirišljave svijeće
– Čvrsta teglica sa poklopcem
– Šrafciger
– Čekić
– Viljuška
– Soda bikarbona
– Eterično ulje

Prvi verzija osvježivača:

U korištenu teglicu od svijeće, stavite par kašika sode bikarbone. Nakon toga, stavite i eterično ulje po izboru (limunova trava, narandža, lavanda). Potrebno je ukapati 10-tak kapi. Viljuškom dobro promiješajte sodu bikarbonu i ulje, kako bi soda u potpunosti upila ulje. Ovaj osvježivač možete koristiti ne samo za kupatilo, već i za sobu ili kancelariju. Za potpuni ugođaj u vašem domu, možete staviti malu svijeću unutar teglice. Ovo će imati duplu korist, istovremeno ćete imati i osvježivač i svijeću kao jedan od ukrasnih detalja.

Druga verzija osvježivača:

Za ovu verziju potrebna vam je samo jedna čvršća teglica sa limenim poklopcem Ovdje na snagu stupa alat, šrafciger i čekić ili nešto slićno ali dovoljno oštro. Koristeći se ovim alatkama, napravite 5 do 6 rupica na limenom pokopcu kroz koje će osvježavajući miris da izlazi. Postupak je potpuno isti kao i kod prve verzije. Dodaćete sodu bikarbonu i esencijalno ulje, dobro izmješati i usitniti viljuškom kako ne bi ostalo grudvuca. Nakon toga, osvježivač je spreman da učini vaš dom/ kancelariju mirišljivijim i prijatnim.