Ana Brnabić aktuelna je srbijanska premijerka i uglavnom je jedna od najčudnijih političara na srpskoj političkoj sceni, ali i šire.

Ona je kontroverzna, snažna i prodorna i sigurno će proći dug put s tim stavom. Konkretno, ništa ne bi bilo sporno da se Ana nije proglasila lezbejkom, što je na ovom vrlo zaostalom Balkanu vrlo neprihvatljivo, bolje reći najveća moguća kazna, pogotovo za ženu. A tek kada je razglasila da ona i njena partnerka postaju roditelji. Stavljena je na lomaču faktički.

Prvi put je u žiži javnosti neko od slavnih osoba učinio nešto takvo. Inače, sadašnji i još uvijek aktuelni zakoni u Srbiji ne dopuštaju Ani da ima skrbništvo nad djetetom jer po zakonu nije zakonski povezana i za njega može biti samo dadilja.

Ovim danima internetom kruži fotografija na kojoj je premijerka na moru i odmara se s punim plućima. Skinula se u kupaći kostim, a komentari na ovu sliku idu iz krajnosti u krajnost. Bila je na hrvatskoj obali zajedno sa svojim zaručnicom kada su se upoznali prije nekih 6 godina.

Na početku njihove veze, samo najbliži su znali za njih, prvi zajednički nastup odnosno pojavljivanje zabilježeno je na košarkaškoj utakmici u Beogradu.

Inače, Ana Brnabić trenutno sa svojom zaručnicom ljetuje u Belgiji, gdje ljetuju s djetetom. Nakon toga odlaze na more, a srbijanska premijerka trebala bi se vratiti početkom septembra kada joj se završava godišnji.

Kako vi komentarišete ovo? I naravno, ako ćete pisati homofobne i uvredljive komentare i ništa nećete pametno reći, slobodno sebi nemojte uzimati slobodno vrijeme za pisanje komentara.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo