Novo

Svi su ga voleli: STIGLE TUŽNE VESTI O LEGENDI SRPSKE MUZIČKE SCENE! Mediji upravo objavili: “Na žalost…”

Koronavirus je već mjesecima top tema, kako kod nas, tako i širom svijeta, te svakodnevno čitamo kako je ova bolest odnijela nove živote, što direktno, što kao posljedica jer je zaraza virusom izazvala dodatke zdravstvene komplikacije sa kojima se osobe nisu mogle izboriti.

Već svi jako dobro znate da je krajem prošlog mjeseca, tačnije 29. novembra, u 67. godini svog života preminuo rok muzičar i basista čuvenog benda “Riblja čorba” Miša Aleksić. Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo kada se otkrilo da je pozitivan na koronavirus, a kasnije je od posljedica ove infekcije ipak i izgubio svoju životnu bitku.

Njegova sahrana je održana, međutim svi su mogli primjetiti da na istoj nisu bili prisutni ostali članovi benda, naročito ne frontmen Bora Đorđević, odnosno Bora Čorba, koji također nije baš najbolje. Naime, on već duže vremena vodi veliku borbu protiv raaka, koji mu se sada već proširio na kompletna pluća.

Naravno, svi članovi “Riblje čorbe” duboko su pogođeni smrću Miše Aleksića, pa su, obzirom da nisu bili prisutni na sahrani svog kolege, na svojoj zvaničnoj stranici benda napisali status:

“Dragi naši prijatelji. Jako je teško pronaći nekoga ko je volio našeg Mišu više nego mi. Mi se nikako ne možemo pomiriti sa činjenicom da našeg Miše više nema, da je umro od posljedice jedne nevidjljive i krajnje podmukle bolesti. Umro je zaista nepotrebno. Svi znamo da on nije ovo zlo potcijenjivao. Redovno je nosio masku. Čuvao se. Pravili smo planove za budućnost, mislimo smo da je imamo. Zlo koje je se zove korona je još uvijek među nama, čak i više nego ikada. S toga smatramo da je naša obaveza da vam saopštimo da mi nećemo biti prisutni na sahrani u srijedu. Sigurni smo da bi i Miša tako htio. Ne bi on dopustio da se zbog ovakvog događaja ugrozi nečije zdravlje, nečiji život. Zato obećavamo da kada ova pošast završi, da ćemo jednim koncertom skupa ožaliti našeg i vašeg Mišu. Budite zdravi i budite odgovorni. Voli vas Riblja čorba” – stoji u statusu članova benda.

Oglasi – Advertisement
Pozitiv media

Dobrodošli na portal Pozitiv Media.