Hiljadu i jednu noć jedna je od najpoznatijih serija ikada snimljenih koje su stigle iz Tursku na područje Balkana. Svi se sjećamo prelijepe Šeherzade. Sada je drastično promijenila izgled i potpuno je neprepoznatljiva.

Šeherzada je inače vrlo dobro poznata iz popularne turske serije “1001 noć”, a glumila ju je dobro poznata turska glumica Berguzar Korel (36), koja je mora se reći mnoge očarala svojim izgledom. Međutim, danas je potpuno promijenila izgled, jer je skratila svoju karakterističnu dugu crnu kosu, nakon čega je neprepoznatljiva.

Zanimljivo je reći da se glumica na snimanju ove serije zaljubila u glavnog glumca (partnera iz serije) glumca Halita Ergencha (48), tačnije – Onura. Ljubav je bila uzajamna, pa su Berguzar i Halit napustili svoje tada već bivše partnere i potom se uzeli 2009. godine.

Ovako ona izgleda danas:

Berguzar Gokce Korel Ergenc poznata je turska glumica rođena 27. augusta 1982. godine. Svoju prvu ulogu je imala kao Leyla u seriji Kurtlar Vadisi: Iraq (“Dolina vukova: Irak”), a zahvaljujući čuvenoj ulozi Šeherzade došla je do inostrane publike.

Dakle ona je svoje najveće ostvarenje imala ulogom Šeherzade Evliyaoglu u legendarnoj seriji “Binbir Gece” (“1001 noć”). Također se kratko pojavila u seriji “Muhtesem Yuzyıl” (“Sulejman Veličanstveni”) kao gostujuća uloga Monice Teresa za samo jednu epizodu (epizoda 24), a 2012. godine glumila je Feride Gadaglu s još jednim poznatim turskim glumcem Kenanom İmirzalıogluom u popularnoj seriji “Karadayı “.

Korel se inače u augustu 2009. godine udala za svog glumca, i do tada jako dobrog prijatelja, kolegu Halita Ergenca, koji je podsjećamo bio ujedno i njen bračni partner i u seriji “Binbir Gece”, a u februaru 2010 godine, ona je rodila i svoje prvo dijete.

Preporučujemo
Loading..