Početak ovog ljeta bio je poprilično varljiv, nakon gotovo mjesec dana i noći kiše, upeklo je sunce i u gradskom prevozu osvanuli su prvi vjesnici ljeta, goli muškarci, doduše imamo tu i obnaženih žena, ali ipak muškarci su tu ipak malo hrabriji sa svojim malim peškirićima. Mogu se vidjeti i po ulici, ali i takjsi vozači nam ne daju mira sa svojim obnaženim gornjim dijelovima torza. 

1Ako ste redovan korisnik gradskog prevoza, sigurno ste se susreli sa redovnom pojavom koju priređuju muškarci , “menspreading”, kako glasi zvaničan termin na engleskom, a koji označava vječnu igricu muškaraca u kojoj je cilj što više raskrečiti noge i zauzeti što veću površinu u bilo kojem sredstvu javnog prevoza. Bonus poeni dobijaju se ako ste komad prostora preoteli od putnice kraj sebe. Malo šale nije na odmet, idemo dalje.

Na ovoj slici vidimo da je ljetna sezona otvorena. “Menspreading” je ovdje i više nego problematičan jer dva muškarca sjede jedan kraj drugog, pa igrica nije baš toliko zanimljiva.

muskaracMeđutim, moralni pobjednik je definitivno gospodin sa desne strane jer je bez majice, koji je ddefinitivno otišao korak dalje, kako i priliči svakom igraču koji drži do sebe u ljetnoj sezoni, a bonus je peškirić koji je ponio sa sobom da skine znoj sa sebe prije nego što izađe iz saune u kojoj se vozi i krene među ostali svijet. Maniri prije svega, kapa dole za ovaj jako inteligentan i promućuran potez.

Razgolićeni, znojavi muškarci koji bez mrvice dostojanstva i milosti prema drugima šetaju gradovima širom Srbije je još jedan od razloga zašto je ljeti život u gradu nepodnošljiv. Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Nezavisni Portal