Zanimljivosti

“SVI OVO MORAJU ZNATI!” Majka kupila detetu čokoladno jaje, kad ga je otvorila, ZATEKLA JE UŽAS! (VIDEO)

U svim zemljama postoje službe koje vrše kontrolu kvaliteta proizvoda koji izlaze na tržište, koji se nalaze na tržnicama ili supermarketima.

Za takve stvari su naravno definisani i zakonski akti i tačno definisano šta smije a šta ne da bude u ili na proizvodu.  To važi i za druge vrste proizvoda ali je naravno prehrana nekako u žiži pažnje jer direktno utiče na zdravlje ljudi.  Vjerujemo da nema osobe koja do sada nije imala situaciju da je proizvod koji je kupila bio pokvaren, a na omotu proizvoda je datum valjanosti još bio dobar.

Rijeko ko i reaguje pa vrati takav proizvod jer ne želi da se raspravlja sa prodavcem. A treba to uraditi svakako jer su proizvodi onda neispravni i ne mogu se koristiti u ishrani. Neko pak i zanemari to malo plijesni, ili malo promjene boje ili mirisa ili jednostavno i ne primjeti i upotrijebu takav proizvod, dođe do probavnih tegoba, do trovanja a nerijetko i do smrtnog ishoda.

Slična situacija se desila u Velikoj Britaniji, gdje je jedna mlada majka(28) kuila svome trogodišnjem sinu Kinder jaje, ono što djeca vole i da jedu i da se igraju sa sadržajem unutar jajeta. Kada su otpakovali jaje kod kuće primjetili su nešto malo žuto, poput crva.

Dodirnuli su ga nožem i on se počeo micati-bio je stvarno crv.
Ona i suprug nisu htjeli preći preko toga nego su odmah kontaktirali proizvođača, te im je iz menadžmenta stiglo izvinjenje i obećanje da će brzo provjeriti kako je taj mali crv uopšte došao u pakovanje njihovog čokoladnog jajeta.  A naravno, društvene mreže su za to da se sve može i objaviti pa je ona cijeli snimak objavila na svom Facebook profilu, što je naravno pobralo masu negativnih komentara.

“To nije bilo sve, pored jednog živog crva, unutar jajeta od čokolade bila su još 3 mrtva crva.”-napisala je ova ogorčena majka u opisu svoga videan na Facebooku.