Odnos između snahe i svekrve je tema o kojoj se decenijama raspravlja. Istina to su veoma “napuhane” priče i tema svakodnevnog zezanja. Nažalost, zaista postoje situacije gdje se svekrva ne slaže sa snahom i obrnuto, što nam najčešće potvrđuju snahe svojim objavama na internetu u želji da pronađu savjet od drugih,

Često je srž problema želja svekrve da ima kontrolu nad životom i ponašanjem svog sina iako se on oženio i odselio od kuće. To nam je potvrdila i priča jedne žene koja je nakon novog incidenta sa svekrvom savjet potražila na internetu. Svekrva joj je u par navrata rekla: “ja sam sama rodila svoje dijete i nemaš pravo da mi ga uzmeš”

Da je često upravo srž problema želja svekrve da i dalje ima kontrolu nad životom i ponašanjem sina, dokazuje i priča žene kojoj je svekrva rekla “ja sam ga sama rodila, od kile ga podigla i sad mi ga ti uzimaš”.

Nakon pete takve izjave i konstantnog vrieđanja snaha je jednostavno pukla i odgovorila joj “Što ste ga rodili, da može jednog dana da vas oženi i da vam rađa djecu, zar vi već nemate svoga suprtuga? ” – nije mogla više trpiti uvrede na svoj račun. Sve to je isprićala i svome mužu, a on je kako kaže potpuno to razumio i stao na njenu stranu. Svekrva takvo nešto nikad nije više spomenula.

Nekada jednostavno ne trebamo šutjeti, već na prvom koraku riješiti probleme koje imamo.