Žena koja se na forumu Babycenter.com potpisala kao Aleksandra58 iznijela je  problem sa svojom svekrvom sa kojim se nedavno suočila. Njena objava izazvala je lavinu komentara na forumu, a sve žene su na tu situaciju odreagovale burno.

-Muž i svekrva su obrijali glavu našeg djeteta iako sam ja bila izričito protiv toga, jer smo neobavezno pričali o tome sedam dana ranije. Jučer dolazim sa posla i u sobi zateknem našu bebu obrijanu na čelavo. Stvarno ne znam šta žele time postiči i to me toliko i ne zanima, nebo me užasava činjenica da su to uradili bez moje dozvole i to na nagovor moje svekrve. Ionako još nismo izgladili odnose od Nove Godine kada je prodila sate i sate uz bebu i ljubeči je iako je bila prehlađena.

 

10594960-baby-1266116-960-720-1485775309-650-080187ed91-1486019468

Reakcije ostalih mama na forumu bile su više nego burne, ali savim opravdano:

Ne znam šta bih im uradila da mi iza leđa oćelave bebu , ali znam da se ne bi završilo dobro po njih dvoje – napisala jedna od mama. Neke mame, doduše, kažu da im nije jasno zašto se Aleksandra toliko iznervirala kad je to „samo kosa, ionako će brzo da poraste“.

Stvar je u tome da me je podjednako iznervirao i muž koji očigledno nema pojma o odgoju dijeteta i bez pogovora sluša zastarjele  majčine savjete – kaže još jedna bijesna čitateljka.

– Na tvom mjestu ja bih poslije toga zabranila svekrvi da ostaje sama sa djetetom, bez tvog prisustva – oštra je jedna mama.

baby