Idemo se sada malo pozabaviti kućnim radinostima, i svemu onome što muči i tišti današnje domaćice.

Dakle, postoje neki pripravci koji se mogu veoma lako koristiti u mnoge svrhe i koje zapravo uvijek imamo u kući, a da uopšte i ne znamo da se oni mogu koristiti za određene stvari.

Ovog puta ćemo da pišemo o alkoholu, ali ne kao piću, iako se on može koristiti i za te stvari, ali u prihvatljivim i normalnim količinama naravno. Dakle, alkohol se može i te kako dobro koristiti i za neke druge stvari u životu, ne samo za piće. Na primjer recimo, za čišćenje kreveta možete koristiti prirodnu rakiju, jer alkohol je dobro poznat kao odlično sredstvo za dezinfekciju, pa se zato može koristiti za čišćenje kreveta, može se riješiti nekih tvrdokornih mrlja koje imate na nekim materijalima, može dobro da očisti razne površine u vašoj kući i izvrstan je za čišćenje madraca.

Kao što vjerovatno znate, naš krevet, na kojem provodimo barem trećinu svakog dana, je pravo leglo mikroorganizama koji zasigurno mogu biti i te kako štetni za naše zdravlje. Poseban problem predstavljaju grinje na koje treba jako dobro paziti. Osim što redovno mijenjate jastuke, dobro je da svaki put operete jastuk. Vježbajte svako jutro čistiti sobu i tresti plahte na balkonu ili popločanom diijelu dvorišta ako ga imate. Bilo bi dobro tada proći preko madraca i jastuka s malo alkohola. Ovo je veoma dobar način uništavanja grinja, kao i sprečavanje pojave gnjida i truleži.

Ono čega ste možda svjesni je da je alkohol vrlo dobar za uklanjanje glavobolje stavljanjem alkohola na bolno mjesto, često izbjegavajući posezanje za analgeticima. Također rakija je dobrai u zimskim danima, prevencije radi, pravi je lijek za prehladu , ali u normalnim količinama.

Preporučujemo
Loading..