Možete li zamisliti kakvu smo facu složili moja žena, ja i doktori i sestre u bolnici kada je rečeno da je naša beba AB krvna grupa, pa sam se ja zezao kako nam nedostaje još jedna beba pa da tako upotpunimo sve krvne grupe u našoj porodici. 

Moja žena je A, ja sam 0, i dakle fali nam još jedna beba sa B krvnom grupom.

U tom trenutku svi pristuni mijenjaju izraz lica. Gledali su nas nekako čudno, i tu sam shvatio da nešto nije uredu. Doktorica je zatim rekla da će da uzmu bebu da je ponovo pregledaju, a mi smo trebali ponovo dati krv na analizu. Kada sam pitao zbog čega to rade, rečeno mi je da postoji šansa da je naša beba zamijenjena sa nekom drugom. Ponovo su provjereni svi dokumenti, mladeži, pa i krvne grupe. Beba definitivno nije bila zamijenjena, razlog je bio moja žena, koja nije bila moja.

Gledam kroz doktoricu, nikako ne mogu da shvatim o čemu ona govori, a onda se moja žena počinje derati panično, vikati i urlati da to nije istina. Zatim se okrenula prema meni i kroz suze mi govorila “Izvini, molim te, izvini.”

Godina dana. Od vjenčanja, do saznanja da je trudna, radosti da ćemo dobiti dijete. Odlazaka na ultrazvuke, moje suze od sreće kada sam dodirivao njen stomak, govoreći sebi da je to moje dijete. Od opremanja prostorije za bebu, kupovine krevetića, igračaka i svega drugog. Sve se srušilo u samo nekoliko minuta. Osjećam se nasamareno. A mislio sam da je ona savršena.

Preporučujemo