Po naslovu se može zaključiti da je pred nama danas jedan veoma zanimljiv naslov koji ima veze sa jako neugodnim stvarima ako ste sa nekim u vezi.

Naime, kada je Les Milln iz Škotske saznao od liječnika da boluje od Parkinsonove bolesti koju je dobio u dobi od 45 godina, njegova supruga Joy bila je naravno u velikoj žalosti, ne samo zbog toga što se njezin muž razbolio, već i zato što je ona mogla ranije da otkrije to, da je prije 12 godina povezala neke stvari i simptome, koji su ukazivali na sve to.

Joy je bila sve svjesnija muževljeva neobičnog mirisa po tijelu. Međutim, to se podudaralo s razdobljima kada je radio puno više nego prije, pa je to povezao sa stresom. Joy je prvi put primijetila u svojim tinejdžerskim godinama da ima neobično jak miris. I baš taj miris je spasio njenog supruga daljnijih komplikacija.

Sve više je primjećivala, kod svog supruga, neki veoma „drveni, mošusni miris“. Počela ga je naravno optuživati da se ne kupa dovoljno često i da ne pere redovno zube. Nije joj bilo žao uopšte da ga kritikuje i nagovorila ga je na kraju da redovito održava higijenu. A onda je ona jedan dan primijetila nešto drugo.

“Mi smo u vezi još od naše 16. godine, a sada je on odjednom postao drugi muškarac, nisam znala šta se događa sa njim. Otprilike 8 godina prije dobivanja dijagnoze imao je ogromne promjene raspoloženja. Zbog tih čestih i užasnih izljeva bijesa, ponekad sam se i bojala svoga supruga “, pojašnjava Joy, njegova supruga.

Ona je nakon utvrđene dijagnoze otišla na predavanje o Parkinsovoj bolesti i tamo je shvatila kako je zapravo po mirisu nesvjesno prepoznala bolest kod svog supruga.  Kad je to rekla profesoru koji je držao predavanje, s njom je odradio brzi test – dao joj je 10 običnih majica da pomiriše, i sve su joj mirisale na njenog supruga.

Preporučujemo