Zdravlje

Svaku večer maže svoje noge OVIM i proširene vene su joj NESTALE: Sad bez stida oblači kratke haljine: OVO MORATE PROBATI!

Jedna bočica ovog magičnog ulja je dovoljna, jer ima moć da ublaži sve simptome i to za više od 10 oboljenja.

Naime, kantarionovo ulje je jako ljekovito i ono se naravno dobija od istoimenog cvijeta koji je žute boje. Ova biljka, inače, raste najviše uz samu ivicu šume, po livadama i čistinama, a cvjeta za vrijeme čitavog ljeta. Mjesec juli je period kada ju je najlakše brati jer ona najviše u ovo vrijeme cvjeta. Još od davnih davnina je poznato da kantarion lijek u narodnoj i alternativnoj medici i u pitanju je biljka koja ima širok spektar kada je ljekovitost u pitanju. Ova biljka ima antimikotični, antibakterijski i antivirusni učinak, bogata je hipericinom, flavonoidima, taninima koji svi imaju protuupalni efekat i pomaže kod epitelizacije vaše kože.

Ukoliko imate bilo kakve probleme sa svojom kožom, ili ste možda izgorili na suncu, kantarionovo ulje je fantastičan izbor za njegu vaše kože. Samo morate dobro obratiti pažnju i znati da je ovo ulje fototoksično što znači da se ne preporučuje kao ulje za sunčanje. Najbolje je da se upotrebljava u večernjim satima kada je sunce već zašlo, a možete isto tako da ga nanesete na sve moguće vrste rana i povreda.

Mi vam sada prezentujemo jedan stari tarinski recept pomoću kojeg ćete se riješiti bronhitisa, kašlja, te upale pluća. Uz sve to, ovaj recept će vam pomoći i kod gljivica, vaginalnih, virusnih infekcija, upale jajnika, mišića i nerava, hemoroida, čireva, herpesa, strija, ožiljaka i akni. Isto tako, kantarionovo ulje sprečava nastanak rana od dugotrajnog ležanja, zbog čega se savjetuje i onim bolesnicima koji moraju puno da leže i miruju.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.