Nema potrebe više govoriti o vodi i koliko je važno redovno piti dovoljno tekućine za cijeli organizam.

Med je pun hranjivih sastojaka, antioksidanata i drugih stvari s ljekovitim učinkom i donosi niz zdravstvenih koristi kojih mnogi ljudi zapravo čak nisu ni svjesni.

Nadimanje će se smanjiti

Ako imate problema s plinovima i nadimanjem, jedna šalica ovog napitka neutraliziraće će sve plinove u vašim crijevima, osjetit ćete sigurno olakšanje u tren oka.

Imunološki sistem postat će jači

Med je, kao što smo već rekli, bogat antioksidansima i sadrži u sebi antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju našeg imunološkog sistema, što je naročito u ovo vrijeme jako bitno. Bit ćete otporniji na infekcije uzrokovane mikroorganizmima poput nekih bakterija, gljivica i ogromne većine virusa.

Toksini će nestati iz tijela

Voda i med su definitivno idealna kombinacija kako biste se riješili svih štetnih akumuliranih stvari iz tijela. Pozdravite se od otrova i pozdravite detoks. Za još bolje rezultate dodajte par kapi limuna.

Koža će postati ljepša

Med je dakle prirodni antioksidans koji može da njeguje i obnavlja vašu kožu. Koža tako postaje mekša, čistija i puno ljepša. Zahvaljujući djelovanju vitamina E, med sprečava štetne učinke slobodnih radikala i ima protektivnu antioksidacijsku ulogu. Osim toga, med daje koži sjaj, elastičnost i veću kompaktnost.

Kilogrami će se topiti brže

Znamo, prvo što ste ovdje sigurno svi pomislili je šećer. Tako je, šećer je itekako prisutan u medu, ali potpuno se on razlikuje od onog klasičnog bijelog šećera. Ovaj prirodni šećer, naime, pomoći će vam da ugasite potpuno svoju žudnju za slatkišima.

Med, također, stvarajući termogeni učinak u vašem organizmu ubrzava metabolizam.

To znači da med zapravo poboljšava vašu cirkulaciju što automatski malo povećava tjelesnu temperaturu i na taj način vam pomaže da sagorijevate masnoću bez mnogo napora.

Preporučujemo