Uncategorized

SVAKI DAN KORISTITE OVE DVIJE NAMIRNICE, a da li ste znali da su to TIHE UBICE za vaše tijelo ČAK I VAŠA DJECA TO JEDU

Kupujete li vi hljeb koji u sebi ima kvasac i šećer? Zbog čega da ne kupujete, kada su i naši roditelji, pa i generacije i generacije iza njih svaki dan jeli baš takav hljeb, a mi smo taj način ishrane naravno naslijedili od njih.

U današnjem tekstu vam otkrivamo jednu malu tajnu, a to je da miks šećera i kvasca koji se upotrebljava za pravljenje bukvalno svake vrste pecive u stvari otrovna.

Šta se sve danas nalazi u kvascu?

Neke studije potvrdile su da se u prašku za pecivo nalazi izbjeljivač, te da se on pomoću jako sumnjivih metoda tretira da bi hljeb zapravo postao bijel i brašnast. To sve vrlo lako može dovesti do ogromnoj broja različitih bolesti, piše Econet.ru.

Čak i kada uzmete potpuno čist pekarski kvasac, nećete moći popraviti svoje zdravlje, a evo zbog čega:

Naime, kada taj kvasac jednom uđe u vaš organizam, istog tog momenta kreće i fermentacija u crijevima, a zdrava mikroflora umire te imunitet samim time opada, što onda dovodi do kandidijaze u crijevima i do disbakterioze.

Kvasac ima moć da zakiseli vaš organizam, što onda dovodi do akumulacije toksina, što onda može dovesti do nastanka karcinoma. Kvasac na visokim temperaturama neće ukinuti, a tek kada uđe u tijelo onda pokazuje svoje pravo lice.

Dosta nas koji volimo miješati kolače i hljeb trebamo znati da se kvasac zapravo pokreće, tj. aktivira djelovanjem šećera, obzirom da se on hrani šećerom. To i jeste izvor vaše ovisnosti za slatkom, što je danas postao pravi problem u cijelom svijetu.

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji se nalazi OVDJE.