Showbizz

Suze same idu – UMRLA JE JUTROS: Javnost zavijena u crno – Otkriveni detalji, javnost zaslužuje ISTINU

Skoro da nema proslave na kojoj se ne čuje barem jednom pjesma “Zmaj” u izvedbi pjevačice Indire Radić, koja joj je donijela ogromnu slavu i veliki uspjeh, ali postoji i legenda o tome kako je zapravo nastala ova pjesma, a prema legendi koja kruži Internetom, pjesma je napisana oko 1990. godine kada je jedna mlada djevojka saznala da umire, a u komentaru na tu priču o ovoj pjesmi jedan od obožavatelja ove pjesme napisao je sljedeće:

„Tekst ove pjesme temelji se na istinitom događaju. Ljubav dvije mlade osobe nije uspjela jer su preminuli nakon duge bolesti. Narodni hit “Zmaj”, koji je svojedobno pjevala Indira Radić, krije doista šokantnu životnu priču koja će rasplakati čak i one s srcem od kamena. Dječak i djevojčica iz ove pjesme zaljubili su se u srednjoj školi. Deset godina veze rezultiralo je zakazivanjem vjenčanja. Djevojka je, međutim, tada saznala da je već u poodmakloj fazi imala raak gušterače. Vjenčanje je naravno bilo otkazano, a ona je svom voljenom u bolnici napisala pismo (tekst ove pjesme) i zamolila ga da je pročita tek kad umre. Ali, napio se iste večeri i otvorio pismo. Ujutro, kad je došao u bolnicu, umrla je. On je to pismo čuvao 15 godina, a zatim je odlučio prodati ga Marini Tucaković. Prvo je pjesmu željela dati Ceci Ražnatović,  ali pjesmu je na kraju otpjevala Indira. Tada je, prema komentarima s ove muzičke platforme, momak kupio avionsku kartu od prodaje pjesme i otputovao u Boston, a njegova voljena je pokopana u Nišu, nakon smrti u tamošnjoj bolnici”

O svemu tome je svojedobno govorila i sama Marina Tucaković, a kako sama kaže, istina je potpuno drugačija, te da je i sama čula dosta legendi o ovoj pjesmi, tako da je film mogao biti snimljen samo na temelju ove pjesme. Marina je kazala da pjesma nema apsolutno nikakve veze s bilo kojim događajem, pogotovo ne s tragičnim kako neki kažu.

Ona je naglasila da je pjesma nastala tako da je Goran Ratković Rale donio tu kompoziciju koja ju je motivisala da napiše tekst, a pjesma je bila objavljena tek 2003. godine, a to je više od 10 godina kasnije nego što kažu u tim kuloarima. Na kraju je Marina navela i ovo: “Znam da je to sve bila obična legenda, ali morat ću sve ipak razočarati. Istina je skroz drugačija, riječi u pjesmi nisu zasnovane na bilo kojem dešavanju ”