Neki kažu da je najteži posao na svijetu biti predsjednik, ali umjetnica Nathalie Jomard time se ne slaže.

Ovaj francuski umjetnik smatra da nema ništa teže od odgajanja djeteta.

Upravo iz tog razloga, odlučila je nacrtati nekoliko ilustracija kako bi dokazala svoju tvrdnju. Stoga je ilustrirala ogromne tjelesne promjene kroz koje žena prolazi tokom trudnoće i nakon poroda, s kojima se mora nositi i fizički i psihički, kao i različite faze majčinstva.

Donosimo vam još ilustracija u nastavku, a vi ćete nam na kraju pisati u komentarima koje vam se najviše sviđaju i kod kojih ste se vi najviše pronašli.

Da li je i kod vas kod kuće ovakva situacija? Da li ste se pronašli možda? Da li se možete pronaći u svim slikama možda? Majke koje imaju malu djecu odnosno bebe vjerovatno mogu, a one koje danas imaju tinejdžere i odraslu djecu će se vjerovatno ovom prilikom prisjetiti svojih muka i neprospavanih noći.

Slažete li se i da je najteži posao na svijetu odgoj i briga za djetetom, s obzirom na činjenicu da je obično svaka majka također domaćica, a nije rijetkost da i mnoge od njih imaju posao ostvarivanje prihoda za brigu o kućanstvu i kućnom proračunu.

Ovom prilikom želimo poručiti i svim majkama svijeta da ostaju hrabre i uporne u svojoj borbi za uravnoteženje odgovornosti. Nikada ne odustajte – jer jednog dana sve se to porodice koji će vam pomoći u onome što ne možete sami.

Ovo je za vas.

Preporučujemo
Loading..