Zdravlje

Stručnjaci upozoravaju: Izbjegavajte jesti banane – Ubijaju vas sporo i bolno, OVO NIKO NIJE ZNAO “Vidite da ih ni majmuni ne jedu toliko puno”

Jasno je da nas svi svakodnevno bombardiraju raznim informacijama o tome koliko je zdravo voće i povrće, ali niko nam ne govori o tome koliko bismo trebali tog voća i povrća jesti i u koje je vrijeme najbolje jesti.

U ovom današnjem članku govorimo o bananama, a one su jako zdrave, ali trebali biste se ipak pobrinuti za njih. Sadrže jako puno magnezija, kalija i vlakana, a stručnjaci savjetuju da ih nikako ne jedemo za doručak i da ih generalno ne jedemo u prevelikim količinama.

Osim ovih elemenata i minerala, banane uz to sadrže 25 posto šećera, što samim time povećava novi inzulin u rekordnom vremenu, a posljedica toga je da se jako brzo umorimo i brzo ogladnimo.

Dakle, ako ujutro pojedete bananu za doručak na poslu, to će se negativno odraziti na vašu energiju, što uopće neće biti dobro za obavljanje posla, a što je najgore, brzo ćete se ogladniti i posegnite za nekim nezdravim grickalicama ili sebi naručite sebi neki fast food.

Ali, ako se stvarno ne želite odreći banana ujutro, tada vam preporučujemo da ih jedete radi zdravih masti, začina ili začinskog bilja, poput kokosovog maslaca, badema ili chia sjemenki.

Oni će neutralizirati kiselost banane i dat će vam korist od kalija, vlakana i magnezija bez straha da će vam razina inzulina skočiti.

Kakav je vaš komentar na ovo? Jedete li bananu i koliko često je jedete?