Djevojke danas zaista svakodnevno vode računa o sebi i svom izgledu. Međutim u svemu tome prave greške za koje vjeruje da je riječ o njegovanju:

Misle da strije mogu nestati

Često se dešava, da kako rastemo, izgunimo ili dobijemo nagl kilograme. Tada će se pojaviti strije. Gotovo pa svi da ih imamo. Međutim, mnoge djevojke vjeruju da će im neke kreme pomoći da ih se riješe. Ne treba se previše zamarati sa tim, bolje je da ih odma prihvatite, vježbate i hranite se zdravo.

Rezultat slika za strije

Previše higlightera

Svaka djevojka pretjera kada se radi o higlighteru i tako često pokvari svoj izgled. Bolje je da ga nanosite u manjim količinama, tada dajete mogućnost isticanja i ostatka šminke na vama.

Često nošenje konjskog repa

Uvijek je bilo najlakše kosu svezati u rep, međutim ukoliko učestalo stežete kosu onda će početi opadati i biti rijetka. Potrudite se da svoju kosu ponekad držite i “opuštenom”.

Rezultat slika za konjski rep i glavobolja

Solarijum

Koruliko god se trudili da prije upotrbe solarijuma koristimo zaštitne kreme, podešavamo njegov rad na minimum, štetni uticaj solarijuma ne možemo spriječiti. Djevojke nisu ni svjesne koliko solarijum šteti koži i tijelu. Čini kožu starijom, ali i povećava rizik od nastanka raka kože.

Pranje kose svaki dan

Često u želji za ljeptom i zavidnim izgledom djevojke svakodnevno peru kosu, ne znajući da joj tako štete. Svakodnevno pranje i korištenje hemikalija može izazvati opadanje kose.

 

 

Preporučujemo
Loading..