Stravičan snimak iz New Yorka je obišao svijet: Bijele prikolice koje se gomilaju na ostrvu kriju strašnu tajnu (VIDEO) – Pozitiv Media
Novo

Stravičan snimak iz New Yorka je obišao svijet: Bijele prikolice koje se gomilaju na ostrvu kriju strašnu tajnu (VIDEO)

Nema nijedne osobe na svijetu koja trenutno ne prati razvoj situacije u cijelom svijetu kada je riječ o pandemiji koronavirus. 

Svi znamo da su trenutno najveća žarišta na svijetu Iran, Španija, Italija, Velika Britanija, ali je u zadnjih nekoliko sedmica Amerika postala epicentar zaraze, obzirom da je samo u ovoj državi već preko pola miliona zaraženih. Najpoznatiji višemilionski grad New York je najpogođeniji ovim i iz dana u dan čujemo za hiljade i hiljade novozaraženih, a isto tako raste i broj preminulih.

Ovih nekoliko dana je javnost zabrinuao i jedan video snimak koji se nedavno pojavio na internetu, gdje je prikazalo preko 60 hladnjača koje od prošle sedmice stoje na parkingu stadiona Ikan na Randals Islandu, obzirom da New York svakodnevno prijavljuje sve veći i veći broj preminulih od posljedica koronavirusa. Ovo ostrvo nedaleko od NY se za samo par dana pretvorilo u mrtvačnicu, obzirom da su groblja krcata već. Pored toga se na ostrvu Hart nedaleko od Bronxa kopaju rovovi gdje će se ubacivati mrtva tijela.

https://www.liveleak.com/view?t=akchv_1586559607

Situacija u Americi je katastrofalna, naročito u New Yorku gdje je samo u zadnjih 24 sata preminulo skoro 800 ljudi. Andrew Kuomo, guverner New Yorka obavještava svakodnevno građane o novim brojkama novozaraženih i umrlih, što je svakako zabrinjavajuće. On je najavaio da postoji šansa da će jako brzo broj preminulih samo u ovom gradu prebaciti 10 hiljada, jer već u zadnjih 7 dana ne umire manje od 700 osoba po danu.

Inače, za ovo mnogi krive predjsednika Amerike i njegovu administraciju jer tvrde da oni previše ležerno posmatraju ovu pandemiju koja se širi svijetom, te kao da nisu očekivali da će zahvatiti virus i Ameriku, uprkos činjenici da je zdravstveni sistem u ovoj državi loš.