Opet ćemo sa jednom veoma tužnom vijesti koja se sada desila u Bosni I Hercegovini.

Naime, svjedoci smo da sve češće ljudi, naročito omladina, iz sebi poznatih razloga odlučuju da podignu ruku sami na sebe i da okončaju svoj život. Tinedjžeri koji su zaokupljeni društvenim mrežama i lošim uticajem okoline su zbog toga najčešće u depresiji, pa se onda iz očaja odlučuju na ovako radikalan potez.

Sada vam donosimo priču iz Travnika, gdje je nedavno jedna 13 – godišnja djevojčica odlučila oduzeti sebi život skokom sa osmog sprata jedne stambene zgrade. To se dogodilo u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, te je policija momentalno izašla na lice mjesta da obavi uviđaj. Oni su kraj beživotnog tijela pronašli i porukicu na kojoj je samo kratko i jasno pisalo: “Kada pronađete ovu poruku ja više neću biti živa”. Jezivo, zar ne?

Čak to uopšte nije bilo ručno napisano, nego je bilo vjerovatno napisano na kompjuteru ili laptopu pa isprintano, što bi značilo da ovako nešto nije bila odluka donešena u dijeliću sekunde. Šokirani roditelji su rekli kako su svi otišli da spavaju skupa sa mlađom kćerkom, a da je ona ostala duže budna jer je imala neke obaveze.

Tužilaštvo sada navodi da nema nikakvih elemenata krivičnog djela i da je jasno da se ovdje radi o samoubistvu. Obzirom da je pronađena rano ujutro, pretpostavlja se da je onaj to uradila tokom noći. Sve komšije tvrde kako je djevojčica bila jako dobro vaspitana, izuzetno ljubazna, te da nikada nije davala naznake da bi se ovako nešto moglo desiti.